donderdag 15 december 2016

Thema Sint en Piet en speelgoed

                                                                                          
 voorwerpen zoeken die beginnen, eindigen of als middenklank met de letter "S"

  De voetbaltafel die Sinterklaas heeft meegebracht zorgt voor urenlang speelplezier in de klas zowel voor onze meisjes als onze jongens, leren winnen en verliezen, de score bijhouden, punten optellen en in team leren spelen  en eerlijk spelen zijn heel belangrijk!


 De Sint bracht ook een gooispel mee voor onze klas: leren mikken , leren hard of zacht gooien, punten leren optellen en de score bijhouden, wie heeft de meeste of minste of evenveel punten behaald met het gooien, kunnen we in de roos gooien? Beurtrol toepassen is ook belangrijk!Het stimuleren van de grove motoriek!


 Maar Sint bracht ook een heel moeilijk  en zenuwachtig opvoedend spel mee voor onze klas!
We moeten proberen aan de hand van een kleurendobbelsteen  alle ronde dikke en dunne blokjes op de schildpad haar lijfje te leggen zonder dat er eentje afvalt! Nadenken  waar leg ik welk blokje zodat er geen eentje afvalt en heel voorzichtig tewerk gaan rustig en langzaam ! Heel zenuwslopend want het is ons nog niet gelukt om alle blokjes erop te leggen ! We blijven proberen en geven nooit op heeft de juf ons geleerd : yes we can  :-)


Geen opmerkingen:

Een reactie posten